top of page
Bivalni prostor

Bivalni prostor je kraj, kjer želimo ustvariti funkcionalne, a kar najbolj prijetne okoliščine. Da bivalni prostor postane pravi dom, mora čim bolj ustrezati vsem, ki tam živijo in njihovemu življenjskemu slogu. Med tem, ko je na delovnem mestu praviloma precej stresno ozračje, ko v šolah in vrtcih ni vse po naših željah, ko se svet zunaj vse hitreje vrti, je naš dom lahko oaza čisto po naši meri. Je naše zatočišče, kjer se čas upočasni, kjer se počutimo varno in prijetno. Niz prostorov različnih namembnosti mora uporabnikom nuditi povsem različne funkcionalnosti in ambiente. Tudi vsi uporabniki bivalnega prostora – domači po navadi sestavljajo pestro paleto osebnosti, vsak s svojimi prioritetami in načinom bivanja. Nekje je potrebna spodbuda, spet drugje umiritev, vse to pa dosežemo z ureditvijo, barvami, detajli…. Preplet vaših želja in potreb z našim znanjem in izkušnjami ustvari navdušujočo harmonično celoto.

Kako dobro se boste v vašem domu počutili, je v veliki meri odvisno od vaše odločitve. Zaupajte ureditev vašega doma strokovnjaku, ki bo prostor skrbno zasnoval po vaših željah in potrebah!

Arhitektura in oblikovanje

Poslovni prostor

Poslovni prostor mora v prvi vrsti funkcionalno služiti poslovni dejavnosti, kateri je namenjen. Takoj nato ali vse bolj celo ob tem pa mora tenkočutno s podzavestnimi vplivi k namenu spodbujati tudi vse uporabnike. Tako je trgovina najprej funkcionalni splet polic, ob tem pa okolje, ki obiskovalca na čim bolj subtilen način prelevi v kupca. Tako je pisarna niz omar in miz, ob enem pa nekje miren prostor za diskretne pogovore, spet drugje pa kreativni kotiček za nastanek najbolj norih idej.

S takšno zasnovo poslovnega prostora vedno nagovarjamo uporabnike in jih vodimo v želeni smeri ekonomsko odgovorno zastavljenih ciljev.

Oblikovanje opreme

Oblikovanje opreme je včasih zajeto že v zasnovi prostora, lahko pa je vaša žeja imeti samostojen, prav poseben kos pohištva ali dodatek, za prav poseben namen. Unikaten stol v kotu spalnice, ogledalo na steni, knjižna polica, pisarniška omara ali predstavitveni pult za prodajne izdelke morajo biti funkcionalni, privlačni za oko in dobro umeščeni v prostor ter s svojo podobo pri uporabnikih podpirati svoj namen. Navadno tako oblikovani elementi zahtevajo tudi poudarek na izboru materialov in obdelavi. Naročnik izrazi svoje želje in zahteve, naloga oblikovalca pa je, da vse to poveže v estetsko dovršeno celoto. 

Na nas se lahko obrnete, ko potrebujete najbolj poseben kos opreme ali postavitev, zahtevno zaradi umestitve v prostor, izbora materialov ali pa zaradi uporabne vrednosti.

Vas zanima kako poteka?
bottom of page