top of page

Kot arhitektka in oblikovalka imam 20 let delovnih izkušenj. Med in po zaključenem študiju arhitekture na Univerzi v Ljubljani me je pot vodila od oblikovanja notranje opreme in dodatkov, preko grafičnega oblikovanaj, do načrtovanja bivalnih in poslovnih prostorov ter trgovin in nakupovalnih centrov. 

Štirinajst let sem bila zaposlena v podjetju Big Bang, ki v svoji verigi združuje preko15 maloprodajnih enot. Več kot 5 let sem bila tam vodja investicij in vzdrževanja in v tem času sem pri izgradnji ali prenovi trgovin pridobila obširne in kvalitetne izkušnje iz vodenja projektov in inženiringa ter spoznala pomen zanesljivosti. Skrbela sem tudi za celostno podobo podjetja ter ureditev in izgled trgovin in tako  pridobila marketinška znanja in izjemne izkušnje v tržnem komuniciranju ter merchandisingu. Moje delo je bilo izpolnjujoče, zanimivo, polno izzivov in vedno v prijetnem kolektivu.

 

In zakaj sem se odločila za svojo pot?

Sem zelo aktivna in kreativna, rada ustvarjam novo, a vabi me tudi racionalnejša organizacija in osvežitev obstoječega. Ko pogledam okoli, vidim toooliko priložnosti, kako bi lahko bolje, enostavneje ... in tudi lepše in uspešneje.

Zaljubljena sem v lepoto, tisto pravo, ki izhaja iz globine, iz ravnovesja med funkcionalnostjo, naravnimi zakoni in zunanjo podobo. Zelo rada imam ljudi in ko jim prisluhnem, vedno znova pridem do idej, kako drugače, lažje, boljše...

Verjamem, da zasnova bivalnega prostora v veliki meri pripomore k kvaliteti bivanja. Oblikovanje poslovnega prostora pa omogoča, da na subtilen način podpremo namen prostora in zastavljene cilje, tudi ekonomske. Oblika vedno in na različne načine komunicira z nami ter tako vpliva na zaznavo, delovanje, počutje ... Kot oblikovalka imam tako neskončne možnosti, kako to uporabiti najboljše za vaš namen.

 

Želim si ta znanja, vedenja in izkušnje deliti s tistimi, ki to potrebujejo in jim lahko koristijo na poti do uspešne prenove doma, poslovnega prostora, prodajnega prostora ali celostne podobe.

 

Zavedam se, da je zaupanje med naročnikom in oblikovalcem ključno za končni uspeh projekta ter obojestransko zadovoljstvo, zato vam zagotavljam strokovno in predano sodelovanje, vse do zaključka projekta oziroma, dokler ne boste kot naročnik z izvedenim popolnoma zadovoljni.

 

Ajda Teran Janežič univ. d. i. a.

 

Ajda Teran Janežič, univ.d.i.a.

bottom of page